Ajax-staf krijgt vorm: Amsterdammers bevestigen ook komst Mislintat-protegé

Ajax-staf krijgt vorm: Amsterdammers bevestigen ook komst Mislintat-protegé
14 juni om 12:45

Ajax heeft naast de komst van Maurice Steijn en Saïd Bakkati ook het vastleggen van een oude bekende van directeur voetbalzaken Sven Mislintat bekendgemaakt. Max Lesser komt over van VfB Stuttgart en wordt hoofdanalist bij de Amsterdammers.

Mislintat en consorten maakten woensdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat Maurice Steijn de nieuwe hooftrainer wordt van Ajax. Saïd Bakkati gaat de Hagenaar assiteren en Hedwiges Maduro moet de andere assistent worden. Naast de komst van Steijn en Bakkati heeft Ajax ook Lesser vast weten te leggen. Laten de Amsterdammers weten op de clubsite.

Wie is Max Lesser?

De 28-jarige Duitser is de afgelopen jaren werkzaam geweest bij de oude club van Mislintat: VfB Stuttgart. Lesser was daar dataspecialist, wat inhield dat hij de wedstrijdvoorbereiding, de dataverwerking en de data-analyse voor zijn rekening nam. Het afgelopen seizoen werd Lesser doorgeschoven naar de rol van assistent-trainer bij de Duitse laagvlieger. Bij Ajax gaat de protegé van Mislintat fungeren als hoofdanalist bij het eerste elftal.

"Max heeft het als analist heel goed voor ons gedaan. Ajax biedt hem nu een aantrekkelijk nieuw werkterrein. Daarom hebben we gehoor gegeven aan zijn wijzigingsverzoek en wensen we Max het allerbeste voor de toekomst", reageert sportief directeur Fabian Wohlgemuth van Stuttgart.