Reactie

Almere-coach Pastoor wil niet meewerken aan vertrek van Maduro: 'Who is Ajax?'

Almere-coach Pastoor wil niet meewerken aan vertrek van Maduro: 'Who is Ajax?'

12-06-2023 18:42 Laatste update: 18:55

Alex Pastoor hoopt maar wat graag dat Hedwiges Maduro als assistent-trainer bij Almere City blijft. De Flevolanders promoveerden afgelopen zondag naar de Eredivisie, maar Maduro geniet grote interesse om de rechterhand van Maurice Steijn te gaan worden bij Ajax. Zijn leermeester stelt dat hij de club echter moet gaan verlaten als hoofdtrainer, en niet als assistent.

"Sommige dingen snap ik wel, maar dat ik dit persoonlijk niet verstandig vind…", zo begint Pastoor tijdens het huldigingsfeest in gesprek met ESPN. "Ik mag hem af en toe persoonlijk advies geven. En dat de club een heel ander standpunt heeft dan de vragende partij, lijkt me ook heel duidelijk."

Wat dat standpunt dan precies inhoudt? "Wij zijn hier met elkaar een bepaald traject ingegaan. Zowel sportief, zakelijk als persoonlijk zien wij het niet zitten om daaraan mee te helpen."

Pastoor wil niet te veel op de taken van Maduro ingaan, maar zal het wel een aderlating als hij daadwerkelijk vertrekt. "We hebben een hele goede staf. Zoals jij bij jullie (ESPN, red.) analyseert, zo doet hij dat ook bij ons. Dat kan ik er zeker over zeggen. Hij is heel talentvol en we proberen juist door onze samenwerking zijn rugzak heel erg te vullen, zodat hij de club kan verlaten als hoofdtrainer en niet als assistent-trainer."

Pastoor weet echter ook dat wanneer Ajax komt en Maduro graag wil, hij in negen van de tien gevallen vertrokken is. "Ik zeg alleen maar wat wij ervan vinden en we weten hoe soms de hazen lopen. Maar persoonlijk ben ik ervan om niet-gebaande paden te nemen en deze club ook niet. Dus, who is Ajax?"