Transfernieuws

'Wriedt vertrekt per direct bij Willem II: spits keert terug naar Duitsland'

'Wriedt vertrekt per direct bij Willem II: spits keert terug naar Duitsland'

19-01-2022 20:48

Willen II gaat afscheid nemen van Kwasi Okyere Wriedt. De Tilburgers hebben een akkoord bereikt met een niet nader genoemde club uit de 2. Bundesliga over een transfer van de 27-jarige spits, melden De Telegraaf, het Brabants Dagblad en Voetbal International.

Willem II nam Wriedt in de zomer van 2020 over van het tweede elftal van Bayern München, maar zoveel indruk als voorgangers Fran Sol, Alexander Isak en Vangelis Pavlidis wist hij nooit te maken. Toch bewees de Ghanese Duitser wel degelijk zijn waarde. Dit seizoen kwam hij in achttien van de negentien Eredivisie-duels in actie. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists.

De laatste treffer van Wriedt dateert tegelijkertijd alweer van 31 oktober. Sindsdien kwam hij in een neerwaartse spiraal terecht met de Tricolores, die zijn afgezakt naar de vijftiende plaats in de Eredivisie. Hoeveel Willem II nu voor hem ontvangt, is niet duidelijk. Technisch directeur Joris Mathijsen wil wel een vervanger halen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!