Reactie

Geblesseerde Memphis heeft vertrouwen in Oranje: 'Gaan de Nations League winnen'

Geblesseerde Memphis heeft vertrouwen in Oranje: 'Gaan de Nations League winnen'

10-06-2023 10:14 Laatste update: 10:15

Memphis Depay denkt dat het Nederlands elftal ook zonder zijn aanwezigheid de Nations League kan winnen. De 29-jarige topscorer van Oranje ontbreekt wegens een blessure bij het mini-eindtoernooi in eigen land, maar heeft vertrouwen in zijn teamgenoten.

"Ik denk ook dat we die gaan winnen", aldus Memphis in gesprek met ESPN over de Nations League. "Ik heb heel veel vertrouwen in het team. Helaas kan ik er niet bij zijn. Ik ben hard aan het werk. Het is niet zo dat ik stil sta. Mijn vakantie wordt keihard bikkelen om volgend seizoen fit te verschijnen. Als we de prijs winnen, waar ik in geloof, dan heb ik bijgedragen aan het voorwerk en kunnen de jongens het afmaken."

Memphis' cijfers in Oranje zijn indrukwekkend, de aanvaller maakte tot dusver 44 interlandgoals en is zodoende hard op weg om het record van Robin van Persie (50 goals) in de komende jaren te gaan verbreken.

Kan Oranje wel zonder haar talisman? "Tuurlijk", zo stelt hij zelf. "Kijk naar wat voor talent we hebben. Op elke positie loopt talent. Ik wil ook zien hoe dat gaat, want ja, dat houdt mij scherp. Het is voor mij ook nice als Cody (Gakpo, red.), Steven Bergwijn of Noa Lang scoort. Dan heb je opeens heel veel spelers met scorend vermogen. De jongens gaan dat nu ook wel laten zien, denk ik. Het is interessant. Ik weet dat iedereen zegt dat ze niet zonder me kunnen, maar nee, dat is niet zo. Met de bondscoach hebben we een plan en dat is ook weer even wennen natuurlijk. Dat moeten we gaan oppakken."