Transfernieuws

1908: Kökcü kan tot 2028 tekenen en krijgt enorme ontsnappingsclausule bij Benfica

1908: Kökcü kan tot 2028 tekenen en krijgt enorme ontsnappingsclausule bij Benfica

08-06-2023 15:25 Laatste update: 15:33

Orkun Kökcü kan een contract tot 2028 tekenen bij Benfica, melden bronnen aan het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl. De Turkse middenvelder zal tevens een ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro kennen. 

Kökcü krijgt, indien de deal rond komt met Benfica, een verdriedubbeling van zijn salaris bij Feyenoord. De Rotterdammers willen minstens veertig miljoen euro zien voor de transfer van de speler. Wanneer dit bedrag lager uitvalt, stuurt algemeen directeur Dennis te Kloese aan op een flink doorverkooppercentage. Hierbij moet aan een getal rond de 25 procent worden gedacht.

Benfica heeft een eerste bod van 30 miljoen euro gedaan, maar dat is voor de Rotterdammers te pover. De ontsnappingsclausule is dezelfde als die van Enzo Fernandez: de Argentijn werd de afgelopen winter voor hetzelfde bedrag opgehaald door Chelsea FC. Kökcü geldt als de ideale opvolger van Fernandez binnen Benfica. 

Kökcú is zelf al mondeling akkoord en hoopt de overstap snel te maken. De middenvelder komt oud-ploeggenoot Fredrik Aursnes tegen bij een eventuele transfer, die vorige zomer al bij Feyenoord vertrok.