Mislintat trok Van den Boomen over de streep: 'Mijn data en prestaties vielen op'

Sven Mislintat heeft Van den Boomen over de streep getrokken bij Ajax
29 mei 2023 om 17:29

Met Branco van den Boomen heeft Sven Mislintat zijn eerste aanwinst binnengehaald sinds hij werkzaam is als directeur voetbalzaken van Ajax. Het blijkt dat de middenvelder van Toulouse FC geen onbekende voor hem is, vertelt de kersverse Acied in gesprek met De Telegraaf.

Tijdens zijn laatste klus als technisch directeur bij VfB Stuttgart stond Van den Boomen ook al op een lijstje van Mislintat. "Tijdens het gesprek dat ik met hem voerde en mij over de streep trok om voor Ajax te kiezen, zei hij dat mijn data en prestaties bij Toulouse hem toen al geregeld opvielen", aldus Van den Boomen, die tot de zomer van 2027 heeft getekend in Amsterdam.

Bij Ajax rondlopen is niet nieuw voor Van den Boomen, die ooit al in de jeugdopleiding van de Amsterdammers actief was. "Door mijn eerdere periode bij Ajax ken ik de ambities, de grootte en de uitstraling van de club. Daarnaast denk ik dat het Nederlands elftal – een van de doelen die ik mezelf heb gesteld – en het spelen in de Champions League beter via Ajax kan realiseren dan bij een subtopper of middenmoter in Engeland of Duitsland", vervolgt de middenvelder, die daarmee hint op afgewimpelde belangstelling vanuit het buitenland.

Uiteindelijk was het Mislintat die Van den Boomen definitief over de streep trok om voor Ajax te tekenen. "Het gesprek van bijna anderhalf uur met Mislintat beviel me erg goed. Daardoor wist ik helemaal zeker dat ik wilde terugkeren. We hebben tot in de details over voetbal gesproken. Hoe hij het spelletje ziet en ik dat zie", besluit hij.