Nieuws

Ajax betaalt de prijs voor dramaseizoen: wie ontbreken er allemaal bij Oranje?

Ajax betaalt de prijs voor dramaseizoen: wie ontbreken er allemaal bij Oranje?

29-05-2023 13:17 Laatste update: 15:32

Ronald Koeman maakte maandagmiddag de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend voor de finaleronden in de Nations League. Naast debutanten zijn er ook afhakers in de 26-koppige lijst. VoetbalNieuws licht de meeste opvallende afwezigen uit.

Steven Berghuis

Berghuis schittert in afwezigheid op de definitieve lijst van de bondscoach. De Ajax-speler, die recent negatief in de schijnwerpers stond, staat zijn plekje af aan de debuterende AZ-middenvelder Tijjani Reijnders. Berghuis betaalt de tol voor een teleurstellend seizoen in Amsterdam, waar Ajax niet verder dan de derde plek komt. In het vorige interland-duel met Gibraltar stond Berghuis nog wel in de basis voor Oranje, maar speelde hij maar voor een helft mee.

Davy Klaassen

Een pijnlijke dag voor de Amsterdammers. Naast Berghuis kan ook Klaassen alvast op vakantie gaan. De Ajax-routinier wordt vervangen door PSV-middenvelder Joey Veerman. Klaassen viel tijdens de vorige interlandperiode in in de wedstrijd tegen Frankrijk, die met 4-0 verloren ging. De 30-jarige middenvelder beleefde ook een turbulent seizoen in de hoofdstad en bekoopt dat met het ontbreken in de definiteve selectie van de bondscoach.

Jasper Cillessen

De NEC-keeper kampte de laatste weken van het Eredivisie-seizoen met een vormdip, die hem nu de das omdoet. Zijn plekje gaat naar Andries Noppert, die recent teruggekomen is van een blessure. Teleurstellend voor de ervaren Cillessen, die een heel wisselvallend seizoen kende. Waar hij soms cruciaal was voor de ploeg uit Nijmegen, schitterde Cillessen soms ook met wat opvallende blunders.