Transfernieuws

'Cambuur wil keeper halen om KKD-avontuur zo kort mogelijk te houden'

'Cambuur wil keeper halen om KKD-avontuur zo kort mogelijk te houden'

26-05-2023 18:49

SC Cambuur moet volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen en heeft twee spelers op het oog om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de Eredivisie. Bij de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast wordt gesproken over de transferperikelen in Leeuwarden.

In de podcast van VoetbalPrimeur spreekt hoofdredacteur Dennie van Laar over de transferplannen in Friesland. "Er komen twee transfers aan bij Cambuur. Yannick van Osch, keeper van Fortuna Sittard, is echt een goede doelman. Hij moest Pandur voor zich laten, die gaat waarschijnlijk zijn oude coach Sjors Ultee achterna.

Naast een nieuwe speler wil de club ook een gehuurde speler langer behouden. "Remco Balk willen ze nog een jaar huren in de KKD, dat lijkt me niet onverstandig. Die zal bij FC Utrecht nog geen potten kunnen breken."

Cambuur kon dit seizoen geen potten breken in de Eredivisie en wist slechts vier keer te winnen in de eerste 33 wedstrijden. Cambuur meldt zich volgend seizoen samen met FC Groningen in de KKD. PEC Zwolle en Heracles Almelo maken de omgekeerde stap.