Nieuws

Positie Van der Sar 'wankel': 'Gebrek aan visie, communicatie en daadkracht'

Positie Van der Sar 'wankel': 'Gebrek aan visie, communicatie en daadkracht'

26-05-2023 09:52

Ook Edwin van der Sar ligt in navolging van de bestuursraad en de rvc onder vuur bij Ajax, meldt het Algemeen Dagblad. Zo zouden er binnen de club twijfels zijn of de algemeen directeur zijn huidige positie wel aankan.

'De oud-keeper geniet op de dagelijkse werkvloer nog best wat steun, maar op bestuurlijk niveau zijn er al veel langer grote twijfels over de capaciteiten van Van der Sar', weet het AD. 'Op tal van dossiers wordt de directeur een gebrek aan visie, communicatie en daadkracht verweten.'

Volgens de ochtendkrant is er niemand binnen de club die Van der Sar de laan uit kan sturen. 'Lange tijd was de RvC niet eens compleet. Nu het bestuursorgaan dat straks eindelijk wél is, moet het direct opereren in een sfeer van wantrouwen en voorlopig dus zonder de dekking van een bestuursraad. En dus verkeert Ajax niet alleen in crisis, maar ook in een impasse: haast niemand is zijn eigen positie zeker, laat staan dat men stevig en autonoom kan beslissen over de positie van een ander', aldus het AD.