Nieuws

Schreuder richting Emiraten: waar stond de trainer eerder aan het roer?

Schreuder richting Emiraten: waar stond de trainer eerder aan het roer?

25-05-2023 21:00

Alfred Schreuder lijkt hard onderweg naar Al Ain en gaat daarmee het avontuur aan in de Verenigde Arabische Emiraten. Waar stond de voormalig trainer van Ajax allemaal aan het roer voordat deze stap wordt genomen? VoetbalNieuws neemt je mee in vogelvlucht. 

Alfred Schreuder was tussen 1992 en 2009 profvoetballer, maar zal voor de meerderheid van jong Nederland vooral bekendstaan als de voormalig trainer van Ajax. Na zijn carrière als prof ging Schreuder als assistent-trainer bij Vitesse aan de slag, waar hij onder Theo Bos diende. Een half jaar later vond de wissel plaats naar FC Twente, waar Schreuder eveneens als assistent-trainer aan de slag ging. Schreuder bleef vijf jaar lang bij Twente zitten en diende onder Steve McClaren, Michel Preud' homme, Michel Jansen en Co Adriaanse.

Schreuder ging in 2013 enkele tijd aan de slag als interim-trainer bij Twente en keerde in 2014 terug om het 45 wedstrijden lang over te nemen voor De Tukkers. Na zijn avontuur in Enschede vertrok Schreuder naar TSG Hoffenheim om Julian Nagelsmann en Huub Stevens te assisteren. In 2018 keerde Schreuder terug naar Nederland om assistent-trainer van Ajax te worden. Destijds stond Erik ten Hag aan het roer.

In 2019 keerde Schreuder terug naar Hoffenheim, maar deze keer als hoofdtrainer. In 2020 maakte de Nederlander een droomtransfer naar FC Barcelona om als assistent van Ronald Koeman te werken. Begin 2022 begon de trainer aan de hoofdklus bij Club Brugge. Schreuder pakte de landstitel in België en werd in juli 2022 hoofdtrainer van Ajax. De resultaten van Ajax vielen echter tegen en Schreuder werd begin 2023 de deur gewezen. Sindsdien is John Heitinga hoofdtrainer bij de Amsterdammers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!