Exclusive

Schreuder op weg naar Al Ain, maar wat staat hem in de zandbak te wachten?

Schreuder op weg naar Al Ain, maar wat staat hem in de zandbak te wachten?

25-05-2023 19:15 Laatste update: 27-05-2023 23:55
1

Alfred Schreuder is gepresenteerd als nieuwe trainer van Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. De voormalig trainer van Ajax heeft zijn handtekening gezet onder een lucratief contract bij de regerend landskampioen. VoetbalNieuws nam de club voor je onder de loep.

Al Ain is met veertien titels de recordkampioen van de VAE Liga. Het eerste kampioenschap dateert van 1977 en afgelopen seizoen won Al Ain de landstitel voor het laatst. Dit seizoen kwam de ploeg niet verder dan een tweede plaats. Ook won de ploeg de eerste editie van de Aziatische Champions League in 2003. Voorzitter van de club is de president van het land, Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Bij Al Ain zal Schreuder samen komen te werken met voormalig Premier League-speler Andriy Yarmolenko. De Oekraïner speelde jaren voor onder andere West Ham United en Borussia Dortmund. Ryan Babel speelde ook nog een seizoen voor de club uit de Emiraten. Een succes werd zijn avontuur niet. Na enkele maanden kwam de aanvaller niet meer in de plannen voor en besloot hij weg te willen. "Er zijn bepaalde afspraken niet nagekomen", vertelde zijn zaakwaarnemer destijds tegenover Voetbal International. Voormalig topspeler Abédi Pelé sloot zijn carrière bij Al Ain af.

Schreuder gaat het avontuur aan met Carlo L’Ami en zijn broer Bart Schreuder. Laatstgenoemde nam afgelopen week afscheid bij hoofdklasser SDV Barneveld omdat hij een overstap ging maken.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!