Breaking news

Nieuwe bondscoach voor Jong Oranje: Reiziger volgt Van de Looi na EK op

Nieuwe bondscoach voor Jong Oranje: Reiziger volgt Van de Looi na EK op

25-05-2023 18:05 Laatste update: 18:23
3

Michael Reiziger wordt de nieuwe bondscoach van Jong Oranje. De afzwaaiend assistent-trainer van Ajax volgt Erwin van de Looi na het EK van aankomende zomer op. Dat meldt de KNVB donderdagavond op haar eigen website.

Reiziger tekent een contract voor een periode van twee jaar, tot en met het EK van 2025. "Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg. Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land. Ik heb natuurlijk met veel jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan", zo laat hij weten.

De 50-jarige oud-verdediger begon zijn trainerscarrière bij Sparta Rotterdam en ging al eerder voor de KNVB aan de slag. In 2014 was hij keuzeheer bij Oranje Onder 17. In 2017 werd hij met Jong Ajax kampioen van de Eerste Divisie. Als speler heeft hij 72 interlands voor het Nederlands elftal op zijn naam staan, naast diverse prijzen met Ajax, AC Milan, FC Barcelona en PSV.

Ook Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de nationale voetbalbond, reageert. "Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten. Hij kent de voetballerij, weet wat topsportmentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland. Met zijn achtergrond als trainer van Jong Ajax heeft hij natuurlijk ervaring met de toptalenten, en hij heeft laten zien dat hij daar het beste uit kan halen."

Jong Oranje staat eind juni en begin juli op het Europees kampioenschap in Georgië en Roemenië, dan nog onder leiding van Van de Looi. In de poulefase zijn België, Portugal en Georgië de tegenstanders.