Nieuws

Welke prijzen won Jordi Alba tijdens zijn elf jaar bij FC Barcelona?

Welke prijzen won Jordi Alba tijdens zijn elf jaar bij FC Barcelona?

25-05-2023 10:50 Laatste update: 10:58

Jordi Alba neemt na elf seizoenen afscheid van FC Barcelona, waar hij in zijn carrière toch een behoorlijk aantal prijzen in de wacht heeft weten te slepen. Welke trofeeën pronken er eigenlijk in de prijzenkast van de Spanjaard?

Alba doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Barcelona, waar hij het tot de Onder 18 schopte. Op dat moment werd hij door de leiding van La Masia te licht bevonden, waardoor hij een transfervrije overstap maakte naar Cornellà, waarna hij via V. Mestalla en Gimnàstic bij Valencia CF belandde. In sinaasappelstad speelde Alba vervolgens drie jaar, waarna Barcelona erkende een fout te hebben gemaakt en hem terug naar Camp Nou haalde.

De linksback wist in totaal 18 prijzen te winnen bij Barcelona. Hieronder is te zien welke prijzen Alba won in Catalonië.

1x Champions League
6x La Liga (hard op weg naar nummer negen)
1x WK voor clubs
1x Europese Super Cup
5x Copa del Rey
5x Spaanse Super Cup

Totaal: 18


Jordi Alba lift zijn eerste en enige Champions League omhoog nadat Barcelona van Juventus won in de finale

Alba neemt na elf seizoenen afscheid en gaat naar alle waarschijnlijkheid ergens anders aan de slag. Over zijn definitieve vervolgstap is nog niets bekend, maar naar verluidt staat hij in de belangstelling van clubs uit Saudi-Arabië en de Verenigde Staten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!