Transfernieuws

'Feyenoord wil onderste uit de kan halen voor Slot, die zich laat piepelen'

'Feyenoord wil onderste uit de kan halen voor Slot, die zich laat piepelen'

24-05-2023 23:32
7

De directie van Feyenoord wil met veel jurisprudentie tot een maximaal transferbedrag voor Arne Slot zien te komen. Dat meldt 1908 woensdagavond. De onderhandelingen tussen de Rotterdammers en Rafaela Pimenta, de zaakwaarneemster van Slot, verliepen tot dusver niet bepaald soepel.

Woensdag werd bekend dat Slot zelf zou aansturen op een verstrek naar Tottenham Hotspur, de club die sinds enkele weken nadrukkelijke belangstelling in hem toont. De succescoach zou ondertussen al een persoonlijk akkoord met de Londense club hebben genaderd, maar moet door middel van onderhandelingen via Pimenta tot een doorbraak zien te komen. Slot heeft immers nog een doorlopend contract van twee jaar in De Kuip, waardoor de positie van Feyenoord ijzersterk is. De club zou hem bovendien verwijten dat hij 'wordt gepiepeld' door Pimenta.

Mede daardoor kan de clubleiding van de huidig landskampioen hoog in de boom gaan zitten wat betreft een eventuele afkoopsom. Daarbij schakelt het de hulp in van huisjurist Joris van Benthem, om zo het onderste uit de kan te halen. Mocht de deal er niet komen, dan zou Slot niet van plan zijn om een rechtszaak aan te spannen tegen Feyenoord. Een eventueel nieuw contract zou hem tenslotte een vorstelijk salaris opleveren.

'Door de opstellingen van beide kanten is de kans met een enkel procent toegenomen dat Arne Slot niet naar Tottenham Hotspur gaat', zo schrijft het medium. 'De keiharde onderhandelingen van beide kanten kunnen Slot uiteindelijk dwingen tot het maken van een lastige keuze. Mensen in zijn directe omgeving verwachten dat daardoor enige twijfel kan ontstaan bij de trainer.'