Exclusive

Hoe verlopen de onderhandelingen tussen Arne Slot en Tottenham Hotspur?

Hoe verlopen de onderhandelingen tussen Arne Slot en Tottenham Hotspur?

24-05-2023 21:45 Laatste update: 23:53

Als we de Engelse voetbaljournalistiek mogen geloven, is Arne Slot dicht bij een persoonlijk akkoord met Tottenham Hotspur. Daniel Levy, de voorzitter van de Londense topclub, zou hem bovendien al hebben beloofd dat hij een deal over de streep trekt. Hoe verlopen de onderhandelingen tot nu toe? VoetbalNieuws geeft je een overzicht.

Slot maakt vertrekwens kenbaar

Slot wilde wekenlang niets kwijt over de mogelijke interesse van de Spurs, maar afgelopen week werd bekend dat zijn zaakwaarneemster, Rafaela Pimenta, een bezoek aan De Kuip bracht om te onderhandelen met Feyenoord-directeur Dennis te Kloese. RTV Rijnmond meldde woensdag dat daaruit bleek dat Slot zijn vertrekwens kenbaar heeft gemaakt en de overstap naar Londen dus zeker ziet zitten.

Feyenoord heeft echter een riant salarisaanbod klaarliggen voor haar succescoach en bovendien een goede onderhandelingspositie, omdat zijn contract nog twee jaar doorloopt. Daarin zit geen ontsnappingsclausule, waardoor de Rotterdammers een forse geldsom kunnen vragen. Volgens Rijnmond zit er momenteel nog een gat van zo'n vijf miljoen euro tussen het door Feyenoord gewenste bedrag en dat wat Tottenham, eventueel op zeer korte termijn, op tafel wil leggen. Het precieze bedrag is niet bekend.


Daniel Levy, de voorzitter van Tottenham Hotspur die Arne Slot maar wat graag naar Londen wil halen.

'Slot dicht bij persoonlijk akkoord, Levy doet toezeggingen'

De Britse journalist Pete O'Rourke van Football Insider meldde woensdagavond dat Slot dicht bij een persoonlijk akkoord met Tottenham zou zijn. Levy zou daarnaast al een paar toezeggingen hebben gedaan. Slot kan in Londen de volledige macht krijgen over het transferbeleid en de invulling van zijn eigen technische staf. Voetbal International voegde daaraantoe dat de onderhandelingen tussen Feyenoord en Pimenta donderdag verder plaatsvinden. Een eventuele 'nee' van Dennis te Kloese, die het onderste uit de kan wil halen, zou een serieuze optie kunnen zijn. Mocht dat gebeuren, dan is Slot volgens het Algemeen Dagblad niet van plan om een rechtszaak tegen Feyenoord aan te spannen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!