Nieuws

Update: ook Alba vertrekt bij FC Barcelona in navolging van Busquets en Piqué

Update: ook Alba vertrekt bij FC Barcelona in navolging van Busquets en Piqué

24-05-2023 14:27 Laatste update: 14:27

Jordi Alba gaat FC Barcelona verlaten, heeft de club zojuist bevestigd. De linksback raakt naast Gerard Piqué en Sergio Busquets dus nog een routinier kwijt.

Alba heeft nog een contract tot de zomer van 2024 in Catalonië, maar zal de club vroegtijdig gaan verlaten. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het nieuws woensdagmiddag wereldkundig gemaakt. De Barça-routinier zal komende zondag voor de wedstrijd tegen RCD Mallorca afscheid nemen van het Catalaanse publiek.

De Spaanse verdediger was dit seizoen geen onomstreden basisspeler meer bij Barcelona. De talentvolle Alejandro Baldé kreeg de voorkeur boven Alba op de linksbackpositie. Toch kwam de 34-jarige routinier nog 29 keer in actie deze voetbaljaargang. Hierin was hij goed voor twee doelpunten en zes assists.

Alba maakte in de zomer van 2012 de overstap van Valencia naar Barcelona. Hij speelde in totaal elf seizoen voor Barcelona, waarin hij achttien prijzen veroverde. Hij won onder meer zes landstitels en één keer de Champions League met de Catalaanse grootmacht.

Update: FC Barcelona heeft het vertrek van Jordi Alba bevestigd. Dat doet de club via de officiële kanalen.