Nieuws

'Ajax gaat contract talentvolle Vos openbreken, opwaarderen en verlengen'

'Ajax gaat contract talentvolle Vos openbreken, opwaarderen en verlengen'

24-05-2023 12:12 Laatste update: 12:17

Silvano Vos gaat zijn contract binnen afzienbare tijd verlengen bij Ajax, meldt AjaxShowtime. De huidige verbintenis van de achttienjarige Amsterdammer loopt medio 2024 af, maar Ajax wil zijn talent langer vastleggen in de Johan Cruijff ArenA.

'Gesprekken over deze nieuwe deal zijn inmiddels in gang gezet', meldt AS. Om Vos niet kwijt te raken gaat Ajax zijn contract op korte termijn openbreken, opwaarderen en verlengen. Er wordt gesproken over een nieuwe verbintenis die de talentvolle middenvelder tot medio 2027 zou verbinden aan de club. Naar verluidt nadert Ajax ook een akkoord met talenten Charlie Setford en Gabriël Misehouy over een contractverlenging.

Vos maakte dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Hij speelde in totaal 31 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en werd begin april beloond voor zijn harde werk. In de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard mocht het Ajax-talent achttien minuten voor tijd invallen. De week erna kwam Vos als invaller binnen de lijnen tegen FC Emmen. Als kers op de taart mocht de achttienjarige middenvelder in de bekerfinale tegen PSV ook nog een aantal minuten meedoen.