Nieuws

Welke scheidsrechter fluit de finale van de Conference League in Praag?

Welke scheidsrechter fluit de finale van de Conference League in Praag?

24-05-2023 09:54

West Ham United en Fiorentina staan op 7 juni tegenover elkaar in de finale van de Conference League. Welke arbiter is door de UEFA uitgekozen om dit prachtige affiche in goede banen te leiden? VoetbalNieuws vertelt het je.

De finale van de Conference League is toebedeeld aan de Spaanse arbiter Carlos del Cerro Grande, meldt de UEFA. De 47-jarige scheidsrechter leidde dit seizoen al vijf Champions League-duels, waaronder de kwartfinale-return tussen Internazionale en Benfica. Voor de Spanjaard wordt het zijn eerste Europese finale.

Del Cerro Grande wordt bijgestaan door assistenten Pau Cebrián Devis en Guadalupe Porras Ayuso. Jesús Gil Manzano is de vierde official. Juan Martínez Munuera dient als videoscheidsrechter en wordt bijgestaan door Alejandro José Hernández en Tiago Bruno Lopes Martins. 

De finale van de Conference League zal op woensdag 7 juni worden gespeeld in de Eden Arena in Praag. Om 21.00 uur nemen West Ham United en Fiorentina het tegen elkaar op in Tsjechië. De twee teams zullen uit gaan maken wie na AS Roma de tweede winnaar wordt van het op twee na grootste UEFA-clubtoernooi.