Nieuws

Welke scheidsrechter fluit de finale van de Europa League in Boedapest?

Welke scheidsrechter fluit de finale van de Europa League in Boedapest?

24-05-2023 09:02 Laatste update: 09:20

AS Roma en Sevilla FC staan op 31 mei tegenover elkaar in de finale van de Europa League. Welke arbiter is door de UEFA uitgekozen om deze heerlijke clash in goede banen te leiden? VoetbalNieuws vertelt het je.

De finale van de Europa League is toebedeeld aan de Engelse arbiter Anthony Taylor, meldt de UEFA. De 44-jarige scheidsrechter stond dit seizoen al zes keer op het veld in de Champions League en floot één Europa League-duel. Deze wedstrijd was de kwartfinale-return tussen AS Roma en Feyenoord. De kersverse kampioen van Nederland ging met 4-1 onderuit in Stadio Olimpico.

Taylor floot in 2020 in Boedapest de finale van de Super Cup tussen Bayern München en Sevilla. De scheidsrechter wordt bijgestaan door assistenten Gary Beswick en Adam Nunn. Michael Oliver is de vierde official. Stuart Attwell dient als videoscheidsrechter en wordt bijgestaan door Christopher Kavanagh en Bastian Dankert. 

De finale van de Europa League zal op woensdag 31 mei worden gespeeld in de Puskás Aréna in Boedapest. Om 21.00 uur nemen AS Roma en Sevilla het tegen elkaar op in Hongarije. De twee teams zullen uit gaan maken wie de opvolger wordt van Eintracht Frankfurt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!