Nieuws

Rode kaart Vinícius geseponeerd: Valencia krijgt boete opgelegd na racisme

Rode kaart Vinícius geseponeerd: Valencia krijgt boete opgelegd na racisme

24-05-2023 08:06

De rode kaart die Vinícius Júnior afgelopen weekend kreeg tegen Valencia is geseponeerd. De Real Madrid-aanvaller kwam in een handgemeen met Hugo Mallo, nadat de Braziliaan racistisch werd bejegend door de supporters van Valencia.

De werkgever van Justin Kluivert is wel zwaar gestraft door het RFEF-competitiecomité voor het wangedrag van de supporters. Volgens de commissie is het racisme in het Mestalla bewezen en daar zal Valencia voor moeten boeten. Zo zal de club de komende vijf wedstrijden een gedeelte van het stadion moeten sluiten. Daarnaast moet de Spaanse laagvliege ook een boete van 45.000 euro betalen. 

De aangeslagen Vinícius kreeg de afgelopen veel steun uit de voetbalwereld. Dinsdagavond droeg FC Barcelona-speler en landgenoot Raphinha een ondershirt met een duidelijke boodschap. 'Zolang de kleur van onze huid belangrijker is dan de helderheid van onze ogen, zal er oorlog zijn. Wij zijn samen, Vinícius.' 

De Real Madrid-ster was vanwege zijn rode kaart niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel van woensdagavond. Aangezien de Braziliaanse balvirtuoos nu toch niet geschorst wordt, kan hij vanaf 21.00 uur gewoon meedoen tegen Rayo Vallecano.