Nieuws

Valenciaanse krant verbaast: 'Vinícius gebruikt racisme als slap excuus'

Valenciaanse krant verbaast: 'Vinícius gebruikt racisme als slap excuus'

23-05-2023 17:37
1

Vinícius Junior wordt door de voetbalwereld gesteund na het voorval tussen Real Madrid en Valencia, maar een krant uit Valencia denkt daar anders over. SuperDeporte beweert dat de Braziliaanse voetballer racisme als excuus gebruikt om zich als 'verwend nest' te gedragen. 

Valencia won het afgelopen weekend het duel, maar daar werd na afloop maar weinig over gesproken. Vinícius werd de hele wedstrijd lang racistisch bejegend en werd in de blessuretijd besprongen door twee spelers van Valencia. De Braziliaan sloeg van zich af en werd op bizarre wijze getrakteerd op een rode kaart. Volgens de Valenciaanse krant is dat terecht. 'Nu is het genoeg!', kopt de krant op de voorpagina rondom het incident. 

SuperDeporte meent dat Vinícius het incident voor zijn eigen belang gebruikt. 'Het is onwaardig om racisme te gebruiken om andere nare dingen af te schermen. Hoewel het geen rechtvaardiging is, moet wel worden gezegd dat de speler (Vinícius Jr., red.) zich arrogant gedroeg tegenover het Valencia-publiek. Het blijft een feit dat acht van de negen klachten in La Liga allemaal over dezelfde speler gaan', meent de krant, die stelt dat het de schuld van Vinícius zelf is. 

De krant spreekt van een 'manipulatief rookgordijn' vanuit Madrid. 'Vinícius is een verwend nest die niet van zijn fouten leert. Hier verdedigen wij Valencia, dat blijven wij doen, wij zijn voor niemand bang', besluit de krant.