Nieuws

Spaanse politie handelt na Vinícius-incident in januari en arresteert vier mensen

Spaanse politie handelt na Vinícius-incident in januari en arresteert vier mensen

23-05-2023 10:33
1

De Spaanse politie heeft dinsdag vier mensen gearresteerd die in januari een pop van Vinícius Junior aan een brug hebben opgehangen. De Braziliaan is dit seizoen vaak het slachtoffer van racistische acties in de Primera División

De nationale politie van Spanje laat weten dat er vier mensen zijn gearresteerd vanwege de actie in januari. Real Madrid trof Atlético Madrid in de kwartfinale van de Copa del Rey en de Koninklijke won dat duel. Een groep ultra's hing voor het duel een pop van Vinícius Jr. op aan een brug en dat zorgde voor veel ophef. 

De timing van de arrestaties lijkt echter óf ongelukkig óf bewust. Vinícius was zondag in het duel met Valencia wederom het slachtoffer van racistisch getreiter en daar speelde de tegenstander op in. Na genoeg te zijn dwarsgezeten sloeg de Braziliaan van zich af en ontving de aanvaller een rode kaart, wat voor grote verbazing zorgde in de voetbalwereld. 

Vinícius stelt zelf dat het racisme-probleem enorm is in Spanje, maar weigert zich daar bij neer te leggen of over de incidenten te zwijgen. De Braziliaanse regering steunde de voetballer eerder deze week al.