Transfernieuws

'Vertrek Kudus aanstaande: 'Voor hem en Ajax beste om nu een transfer te maken''

'Vertrek Kudus aanstaande: 'Voor hem en Ajax beste om nu een transfer te maken''

23-05-2023 07:54

De kans is groot dat Mohammed Kudus zondag tegen FC Twente zijn laatste duel voor Ajax speelt. De Ghanees geniet de nodige interesse en staat niet open voor een verlenging van zijn contract. Dat schrijft De Telegraaf, die de zaakwaarnemer van de Ajacied sprak.

"Ik denk dat het voor zowel Ajax als voor Mohammed het beste is dat hij nu een transfer maakt. Dit is het goede moment", aldus Jennifer Mendelewitsch, zaakwaarnemer van Kudus. De 22-jarige aanvaller annex middenvelder kwam in de zomer van 2020 over van FC Nordsjaelland en aast nu op een vertek.

Eerder was Kudus nog dichtbij een transfer naar Everton FC. Daarna bood Ajax de technicus een contractverlenging aan. "Hij heeft een voorstel om zijn contract tot de zomer van 2026 te verlengen naast zich neergelegd", aldus Mendelewitsch. Inmiddels zouden Arsenal FC, Manchester United en Newcastle United Kudus op de radar hebben staan. De belangenbehartiger van Kudus wil daar geen uitspraken over doen. "Wat ik wel kan zeggen, is dat er na het WK en dit seizoen heel veel belangstelling is voor Kudus."

Kudus kwam tot op heden 83 keer uit voor Ajax. Daarin scoorde hij 23 keer en gaf hij tien assists.