Nieuws

Timber over toekomst: 'Heb vorig seizoen tegen best wel grote clubs 'nee' gezegd'

Timber over toekomst: 'Heb vorig seizoen tegen best wel grote clubs 'nee' gezegd'

22-05-2023 22:05 Laatste update: 22:07
1

Rafael van der Vaart adviseert Jurriën Timber om nog één jaar bij Ajax te blijven. De talentvolle centrumverdediger weet wat hij aan Ajax heeft en gaat de club niet zomaar verlaten.

Timber was maandagavond te gast bij Rondo van Ziggo Sport en kreeg de vraag naar welke club hij graag zou willen verkassen komende zomer. "Ik ben opgegroeid bij Ajax, dus het liefst een club met de manier van Ajax", aldus de zelfbewuste Ajax-verdediger, die afgelopen zomer ook al kon vertrekken uit Amsterdam. "In samenspraak met Ajax heb ik toen een jaar verlengd, omdat ik hier niet goedkoop weg wil. Maar ook voor mijn eigen ontwikkeling. Ik had het gevoel dat ik hier nog veel te leren had. Na het seizoen ga ik rustig kijken."

"Ik denk dat je nog een jaar moet blijven", adviseert Van der Vaart tafelgast Timber. "Ik ben enorm fan van hem. Het klinkt misschien gek maar soms is hij te goed, waardoor hij met situaties heel erg nonchalant omgaat", aldus de voormalig Ajacied. "Dit seizoen was het voor het hele elftal moeilijk, jij blijft overeind. Ik denk dat wanneer je blijft en het volgend seizoen beter gaat, je na volgend seizoen bij een grotere club als een grote meneer binnenkomt."

Timber benadrukt dat hij weet wat hij aan Ajax heeft. "Ajax blijft wel Ajax en daarom schreeuw ik ook niet dat ik weg wil. Ik heb vorig seizoen tegen best wel grote clubs 'nee' gezegd. Dus ik heb nooit het gevoel: het is tijd, ik ga. Ik weet wat ik aan Ajax heb", aldus Timber. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!