Nieuws

Juventus krijgt alsnog fikse puntenaftrek: CL-plekken raken verder uit zicht

Juventus krijgt alsnog fikse puntenaftrek: CL-plekken raken verder uit zicht

22-05-2023 20:45 Laatste update: 21:01

Juventus heeft officieel tien punten in mindering gekregen voor fraude met de boekhouding, zo maakt de Italiaanse voetbalbond maandag bekend. De eerdere straf van vijftien punten werd nog van tafel geveegd, maar deze straf blijft staan.

Juventus ontvangt de puntenaftrek, omdat de club zich niet aan de regels heeft gehouden bij verschillende transfers en het betalen van salarissen. Zo werden spelers verkocht of geruild voor bedragen die niet overeenkwamen met hun marktwaarde. Juventus kreeg eerder dit seizoen een aftrek van vijftien punten. Het Italiaanse gerechtshof kon destijds juridisch niet goed onderbouwen waarom Juve hiervoor gestraft moest worden, waardoor de straf van tafel werd geveegd.

De Oude Dame is nu alsnog gestraft. Juventus kan nog in beroep gaan, het is momenteel onduidelijk of de club dit gaat doen. Door de puntenaftrek zijn de Champions League-plekken voor Juve ineens weer een stuk verder weg. De ploeg van Massimiliano Allegri staat met nog drie wedstrijden op het programma vijf punten achter op nummer vier AC Milan.