Nieuws

'In de wandelgangen wordt gezegd dat Cruijff de boel gaat overnemen bij Ajax'

'In de wandelgangen wordt gezegd dat Cruijff de boel gaat overnemen bij Ajax'

22-05-2023 15:58

Binnen Ajax gaat er een verhaal dat Jordi Cruijff aan de macht gaat komen in Amsterdam, aldus NOS-commentator Jeroen Grueter in de voetbalpodcast van de zender. Cruijff zou één van de belangrijkste kandidaten zijn die in aanmerking komt voor één van de belangrijke functies die nog ingevuld moeten worden.

"In de wandelgangen wordt er gezegd dat Jordi Cruijff straks de boel gaat overnemen daar", begint Grueter, die vervolgens aangeeft hoe valide die geruchten zijn. "Daarom zijn het ook nadrukkelijk wandelgangen, maar het zou inderdaad gewoon een machtsovername kunnen betekenen. Ik zeg het met enige voorbehoud en aarzeling, maar het komt van iemand die het wel zou kunnen weten."

Voor welke rol Cruijff naar Amsterdam gehaald zou moeten worden, is niet bekend. De 49-jarige bestuurder was twee jaar lang werkzaam bij FC Barcelona, maar kondigde afgelopen week aan niet langer door te gaan in Catalonië. Bij Barcelona was Cruijff sportief directeur, een functie waarin hij mede verantwoordelijk was voor het aan- en verkoop beleid van de club.