Transfernieuws

'40 miljoen-move lonkt voor Ajax-speler, deal moet deze maand afgerond worden'

'40 miljoen-move lonkt voor Ajax-speler, deal moet deze maand afgerond worden'

22-05-2023 08:26
1

Borussia Dortmund maakt werk van de komst van Edson Álvarez en wil de vraagprijs van Ajax hiervoor matchen. Die Schwarzgelben zijn bereid om veertig miljoen euro neer te tellen voor de diensten van de Mexicaan om zo de concurrentie voor te blijven, volgens Duitse media waaronder BILD

Dortmund wil de deal deze maand nog afronden om zo teams als Bayern München en Napoli van zich af te schudden. Álvarez zelf staat naar verluidt open voor een move naar de Bundesliga-koploper, die al zeer concreet is in de strijd om de handtekening van de middenvelder annex verdediger. Ajax had vorig jaar meer geld kunnen verdienen aan de Mexicaans international, maar besloot hem niet te verkopen aan het destijds geïnteresserde Chelsea, dat zestig miljoen bood.

Álvarez ligt nog tot medio 2025 vast in Amsterdam, maar lijkt zijn contract niet uit te dienen. Meerdere teams trekken aan de speler, wat geen verrassing is aangezien hij één van de uitblinkers is in dit ietwat teleurstellende seizoen van Ajax. Van de 33 Eredivisie-wedstrijden die Ajax gespeeld heeft, verscheen Álvarez 29 keer aan de aftrap.