Nieuws

Vinícius haalt uit: 'Spanje staat in Brazilië bekend als een land van racisten'

Vinícius haalt uit: 'Spanje staat in Brazilië bekend als een land van racisten'

21-05-2023 23:53

Vinícius Júnior heeft keihard uitgehaald na de bizarre taferelen tijdens de wedstrijd Valencia - Real Madrid. De Braziliaanse aanvaller werd racistisch bejegend en bekogeld door het publiek. Na een later opstootje kreeg Vinícius een rode kaart, waarna hij ziedend het veld verliet.

Vinícius heeft na afloop gereageerd op het trieste incident. 'Het was niet de eerste keer, niet de tweede en niet de derde. Racisme is normaal in La Liga', schrijft de Braziliaan op Instagram. 'De competitie vindt het normaal en de bond en tegenstanders moedigen het aan. De competitie die ooit toebehoorde aan Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano en Messi, behoort vandaag toe aan de racisten. Een prachtige natie, die mij verwelkomde en waar ik van hou, maar die accepteerde om het beeld naar de wereld te exporteren vanuit een racistisch land.'

'Sorry voor de Spanjaarden die het er niet mee eens zijn, maar Spanje staat in Brazilië bekend als een land van racisten. En helaas met alles wat er wekelijks gebeurt, heb ik geen manier om jullie te verdedigen. Ik ben het ermee eens. Maar ik ben sterk en ga tot het einde strijden tegen de racisten. Ook al is het ver van hier', besluit Vinícius.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vinicius Jr. ⚡️🇧🇷 (@vinijr)