Nieuws

De Jong ziet City als voorbeeld en is ambitieus: 'Willen de Nations League winnen'

De Jong ziet City als voorbeeld en is ambitieus: 'Willen de Nations League winnen'

21-05-2023 09:20 Laatste update: 09:50

Frenkie de Jong ziet Manchester City als voorbeeld waar FC Barcelona de komende jaren naartoe moet groeien. De middenvelder zit goed op zijn plek in Spanje en heeft dit seizoen nog één doel voor ogen.

Barcelona werd afgelopen week met een straatlengte voorsprong kampioen van Spanje. "We zijn dit jaar kampioen geworden met veel punten voorsprong op topteams als Real Madrid en Atlético", begint de Nederlander tegenover de NOS. "De afgelopen jaren in Europa waren niet goed genoeg. We zijn er niet ver van verwijderd, maar het moet nog beter. We moeten zorgen dat we het beter doen en daar gaan we voor volgend jaar." Als voorbeeld neemt de 26-jarige middenvelder Manchester City. "Die zijn al jaren bezig, hebben veel goede spelers en een fantastische trainer. Daar willen we wel naartoe. Ik denk dat we een goed team hebben, met veel potentie, veel jonge spelers. We moeten het wel laten zien."

De Jong geeft aan dat hij nog niet in zijn allerbeste vorm steekt en nog genoeg ruimte voor verbetering ziet. Na het kampioenschap is zijn honger naar prijzen nog niet gestild stelt de middenvelder. "Voor mij is er nog maar één ding dit seizoen en dat is de Nations League. We weten dat het geen EK of WK is, maar we willen een prijs pakken."