Nieuws

De Jong gaat in op toekomst bij Barcelona: 'Er kan in iedere linie wat bij'

De Jong gaat in op toekomst bij Barcelona: 'Er kan in iedere linie wat bij'

20-05-2023 12:57 Laatste update: 13:00

Frenkie de Jong zit goed op zijn plek bij FC Barcelona. De middenvelder werd afgelopen week kampioen van Spanje en kijkt uit naar komend seizoen bij de Catalanen.

In gesprek met Ziggo Sport gaat De Jong in op zijn verstandhouding met clubpresident Joan Laporta. De middenvelder leek afgelopen zomer te moeten vertrekken, maar heeft daar geen wrok aan over gehouden. "Ik ben prima met de voorzitter, ik ben nooit slecht met hem geweest. Natuurlijk hadden we die situatie in de zomer, maar mijn relatie met hem is prima." Voor komend seizoen denkt de middenvelder dat er in iedere linie een speler bij mag om Europees kans te maken op prijzen. "Het is voor mij moeilijk om te zeggen, want ik weet niet wat er mogelijk is. Als je echt spelers wil halen die je team beter maken, kost dat heel veel geld. Dus dat ligt eraan wat de club beschikbaar heeft."

Over de toekomst van Lionel Messi heeft De Jong weinig te zeggen. "Natuurlijk hoor je wel eens iets, maar ik weet daar niet meer over dan dat jullie op dit moment weten. Het is een fantastische speler en het zou mooi zijn als hij terugkomt, maar ik heb geen idee of het wel of niet gaat gebeuren."