Transfernieuws

'Toulouse wil Nederlandse enclave uitbreiden en komt daarvoor uit in Heerenveen'

'Toulouse wil Nederlandse enclave uitbreiden en komt daarvoor uit in Heerenveen'

18-05-2023 12:30

Thom Haye staat in de belangstelling van Toulouse, meldt De Leeuwarder Courant. De middenvelder van SC Heerenveen is onlangs door scouts van de Franse bekerwinnaar bekeken.

Dat Toulouse de verrichtingen op de Nederlandse velden goed in de gaten houdt, is bekend. De Zuid-Franse club wist Stijn Spierings en Branco van der Boomen twee seizoenen aan zich te binden en door aanhoudend succes winkelde de club gewoon verder. Afgelopen zomer werden Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal overgenomen.

Met Haye moet nu de volgende Nederlander naar Toulouse vertrekken. Volgens LC is het de vraag of er doorgepakt gaat worden, aangezien er nog meer belangstelling is. Sunderland zou de middenvelder ook op de korrel hebben.

Haye streek anderhalf jaar geleden neer bij Heerenveen en tekende toen een contract tot 2024, wat betekent dat hij nog een één-jarig contract in Friesland heeft. Toulouse zal dan ook met een transfersom over de brug moeten komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!