Nieuws

Toney hoort maandenlange schorsing na overtreden van gokregels in Engeland

Toney hoort maandenlange schorsing na overtreden van gokregels in Engeland

17-05-2023 19:21 Laatste update: 19:23

Ivan Toney moet vrezen voor een hele forse straf. Er hangt de aanvaller van Brentford een schorsing van maar liefst acht maanden boven het hoofd. Dat heeft alles te maken met zijn gokgedrag.

De 27-jarige goaltjesdief gaf toe tussen februari 2017 en januari 2021 maar liefst 232 te hebben gegokt op voetbalwedstrijden. Hoewel hij niet op zijn eigen clubs gokte, is dat voor voetballers ten strengste verboden.

De schorsing treedt per direct in, waardoor Toney, eenmalig Engels international, de rest van het seizoen en de bijbehorende trainingen zal missen. Hij zal tot zeker 16 januari niet in actie mogen komen voor Brentford, al is het hervatten van de trainingen vanaf half september weer toegestaan.

De afwezigheid van Toney is een hard gelag voor Brentford. De aanvaller scoorde in 33 Premier League-wedstrijden tot nu toe maar liefst 20 keer. Op de topscorerslijst moet hij alleen Erling Haaland en Harry Kane voor zich laten. Ook gaf hij vier assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!