Deze Nederlandse spelers kunnen voor Suriname spelen

Vermeer en drie anderen switchen: welke spelers kunnen ook voor Suriname spelen?

17 mei om 13:45
Laatste update: 17 mei om 13:47

Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat Kenneth Vermeer (transfervrij), Stefano Denswil (Trabzonspor), Dhoraso Klas (ADO Den Haag) en Daishawn Redan (Venezia FC) officieel voor het Surinaamse voetbalelftal kiezen. Er zijn meer Nederlanders die deze keuze in de toekomst kunnen maken. VoetbalNieuws meest in het oog springende namen voor je op een rij.

Jaïro Riedewald

Jaïro Riedewald brak ooit op piepjonge leeftijd door bij Ajax en verdiende een transfer naar de Premier League. Sinds 2017 staat de verdediger al onder contract bij Crystal Palace, waar hij tot nu toe enkel in het seizoen 2020/21 een prominente rol speelde. Riedewald kwam in totaal al drie keer uit voor het Nederlands elftal, maar volgens de regels van de FIFA is dat precies het aantal wedstrijden dat je voor je 21 mag spelen voor een land om daarna toch nog een switch te maken. Een Surinaamse interlandcarrière behoort dan ook nog altijd tot de mogelijkheden.

Jean-Paul Boëtius

Jean-Paul Boëtius brak als jonge speler door bij Feyenoord en maakte een aantal goede seizoen door in de Bundesliga. Momenteel staat de aanvaller onder contract bij Hertha BSC, waar hij zelfs teelbalkanker wist te overwinnen. In het verleden kwam Boëtius één keer in actie voor het Nederlands elftal, waardoor ook hij nog altijd de interlandcarrièreswitch kan maken.

Justin Kluivert

Toen Justin Kluivert op jonge leeftijd bij Ajax doorbrak kwam hij in beeld voor het Nederlands elftal, waar hij zijn debuut maakte onder het bewind van Ronald Koeman. Kluivert speelde de laatste jaren in clubverband voor AS Roma, RB Leipzig en Valencia, maar in beeld bij Oranje is hij niet echt meer geweest. Het is nog heel vroeg, maar in theorie zou Kluivert voor een interlandcarrière aan de andere kant van de Oceaan kunnen kiezen.

Welke spelers kunnen in actie komen voor Suriname
Justin Kluivert in actie voor het Nederlands elftal

Gyrano Kerk

Gyrano Kerk kennen we allemaal nog uit zijn tijd bij FC Utrecht, waarna hij een lucratieve transfer maakte naar Lokomotiv Moskou. Mede door de Russisch-Oekraïnse oorlog vertrok Kerk al snel naar het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel en Marc Overmars, waar hij samen met Vincent Janssen in de spits speelt. Kerk kwam nooit uit voor het grote Oranje, waardoor hij zijn interlandcarrière leven in kan blazen bij Suriname.