Exclusive

Simons ontvangt deel van clausule: zo zit zijn contract bij PSV in elkaar

Simons ontvangt deel van clausule: zo zit zijn contract bij PSV in elkaar

23-06-2023 22:22 Laatste update: 17-07-2023 10:43

PSV sloeg een belangrijke en nogal onverwachte slag door Xavi Simons afgelopen zomer transfervrij over te nemen van Paris Saint-Germain. Hij tekende er een contract tot medio 2027, maar de geruchten over een clausule en een eventueel vertrek werden medio juli werkelijkheid. Hoe zit zijn contract bij PSV in elkaar? VoetbalNieuws geeft je een overzicht.

Onduidelijkheid over 'PSG-clausule'

De middenvelder annex aanvaller zou een transferclausule van om en nabij de tien à twaalf miljoen euro hebben bedongen om eventueel terug te keren naar Parijs, zo maakte het Eindhovens Dagblad half oktober bekend. Die zou dan overigens wel alleen in de zomer van 2023 gelden. Mocht Simons er toe besluiten in Eindhoven te blijven, dan vervalt die optie, zo meldde de krant. "Het is waar dat er een clausule is, maar die is tussen mij en PSV. PSG staat daar los van", zo reageerde Simons een paar dagen later op de clubkanalen. "Het is een clausule waarin staat dat als ik aan het eind van het seizoen naar PSG zou willen gaan, dat ik dat met een bepaald bedrag kan doen."

Volgens de meest recente informatie van Fabrizio Romano blijkt het bedrag van de terugkoopclausule een stuk lager te liggen dan de bedragen die hierboven zijn geschetst. Volgens de Italiaanse transferexpert zou PSG Simons tussen 1 juli en 31 juli voor een bedrag van zes miljoen euro terug kunnen halen. Medio juli besloot PSG hard te trekken aan Simons, die op het punt staat terug te keren naar Parijs. Volgens L'Équipe ontvangt Simons zelfs een derde van het bedrag van zes miljoen euro. Het houdt in dat PSV slechts vier miljoen overhoudt aan de tiener. Twee miljoen euro verdwijnt in de zakken van Simons. 


Xavi Simons doet zijn bekende celebration na één van zijn goals bij PSV

Teleurstelling in Eindhoven

Hij stelde de PSV-supporters echter ook meteen gerust. "Om eerlijk te zijn zit het niet in mijn hoofd om hier weg te gaan. Ik voel me goed hier en ik ben net gesetteld. Ik denk dat je dat ook kan zien op het veld." Lang mocht men hopen op een langer verblijf van Simons, maar dat was uiteindelijk niet het geval. 

De goede prestaties van Simons in de eerste seizoenshelft werden beloond met een plekje in de selectie van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. Daardoor werden de verhalen over zijn contract een tijdje naar de achtergrond verdreven.