Nieuws

Groningen komt met statement: 'Moeten constateren dat we het niet alleen kunnen'

Groningen komt met statement: 'Moeten constateren dat we het niet alleen kunnen'

15-05-2023 21:51 Laatste update: 21:59

FC Groningen komt met een statement na het gestaakte duel met Ajax van zondagmiddag. De Trots van het Noorden spreekt van een 'verschrikkelijke middag' in de Euroborg.

Het Eredivisie-duel tussen Groningen en Ajax werd al na negen minuten gestaakt wegens vuurwerkincidenten. 'De man die gistermiddag bij het eerste vuurwerkincident het veld betrad, is direct al geïdentificeerd en het stadion uitgezet', begint de eredivisionist zijn statement op de clubsite. 'FC Groningen is nog bezig met het identificeren van de overige daders rondom de ongeregeldheden en kan hierbij beschikken over Taskforce, een speciaal onderzoeksteam van de KNVB, dat gespecialiseerd is in ondersteuning bij voetbalincidenten.'

Algemeen directeur Wouter Gudde betreurt het gedrag van verschillende 'supporters'. "In onze ogen hebben wij er aan de voorkant samen met onze ketenpartners (burgemeester en politie – red.) zoveel mogelijk aan gedaan om incidenten zoals gistermiddag te voorkomen. We moeten constateren dat de problemen zo groot zijn, dat wij deze niet alleen kunnen oplossen", zegt hij. "We hebben te maken met het willens en wetens ondermijnen van regels en gezag. Het doelbewust beschadigen van de club. We hebben bij het oplossen van de problematiek ieders hulp hard bij nodig."

Groningen is bezig met het zoeken naar een tegemoetkoming voor de supporters die zich wel netjes hebben gedragen tijdens de wedstrijd tegen Ajax. 'Naar aanleiding van de gestaakte thuiswedstrijden tegen zowel N.E.C. Nijmegen als Ajax denkt FC Groningen na over een tegemoetkoming richting supporters en sponsors en de club zal daar zo snel mogelijk op terugkomen', aldus Groningen.