Exclusive

Strijd tegen nacompetitie beslist: deze clubs handhaafden zich deze speelronde

Strijd tegen nacompetitie beslist: deze clubs handhaafden zich deze speelronde

21-05-2023 17:08 Laatste update: 17:08

De strijd om  degradatie in de Eredivisie is beslist. Welke clubs speelden zich veilig en wie gaat de nacompetitie in? VoetbalNieuws geeft je een overzicht!

Excelsior

Excelsior staat momenteel vijftiende in de Eredivisie.  De Kralingers hebben vier punten (32) meer dan nummer zestien FC Emmen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen begon als promovendus nog voortvarend aan de competitie, maar leek daarna aan een vrije val bezig. In de afgelopen maand worden echter wat puntjes binnen gesprokkeld, waardoor op Woudestein na de zege op Fortuna directe handhaving gevierd kon worden. 

Het resterende programma van Excelsior

28 mei: FC Volendam - Excelsior

FC Emmen

De ploeg die op dit moment de zestiende en de o zo te ontwijken plaats inneemt en ook niet meer van die plek zal verdwijnen, is FC Emmen. De Drentenaren werden vorig seizoen nog kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, en willen alles op alles zetten om geen heen-en-weerbootje te worden. Afzwaaiend trainer Dick Lukkien wist zijn elftal niet te behoeden voor de nacompetitie. 

Het resterende programma van FC Emmen

28 mei: FC Utrecht - FC Emmen

FC Volendam

FC Volendam keerde voor het eerst sinds het seizoen 2008/2009 terug op het hoogste niveau en heeft zich op de voorlaatste speelronde ondanks een nederlaag bij Go Ahead Eagles (3-0) weten te handhaven. De mannen van Wim Jonk leken in de eerste seizoenshelft de gedoodverfde degradatiekandidaat, maar rechtten de rug en staan fier op de veertiende plaats. Het gat met de gevarenzone bedraagt vijf punten. Die voorsprong is niet meer in te halen voor Emmen.

Het resterende programma van FC Volendam

28 mei: FC Volendam - Excelsior

Vitesse

Vitesse is een ploeg waarvan vrijwel niemand aan het begin van het seizoen had verwacht dat hij in dit rijtje zou staan. In Arnhem is het eigenlijk al tien maanden lang kommer en kwel, wat resulteerde in degradatiestress. Vitesse heeft na de zege op Groningen vier punten meer dan Volendam en staat dus dertiende.

Het resterende programma van Vitesse

28 mei: Feyenoord - Vitesse

Bekijk hier het volledige programma en de stand in de Eredivisie!