Reactie

Heitinga over Ajax-opstelling: 'Het is vaak een puzzel, je weegt het altijd af'

Heitinga over Ajax-opstelling: 'Het is vaak een puzzel, je weegt het altijd af'

12-05-2023 15:40

John Heitinga erkent dat het maken van de Ajax-opstelling vaak een lastige taak is. De 39-jarige oefenmeester spreekt over 'een puzzel' waarvoor bij iedere wedstrijd een afweging moet worden gemaakt.

"Ik had soms wel gewild dat je van twee spelers één speler kon maken", aldus Heitinga op de persconferentie. "Het is wel vaak een puzzel. Soms moet Edson (Álvarez, red.) centraal, soms moet hij naar het midden. Het zet je wel aan het twijfelen. Bij elke wedstrijd moet je die afweging maken."

Het ideale middenveld speelde volgens hem afgelopen dinsdag in het Santiago Bernabéu. "Ik kijk met veel plezier naar Real Madrid. Dan heb ook een goed verdedigend middenveld nodig. Met Valverde, Kroos, Modric en Camavinga hebben ze daar vier die op die plek terecht kunnen. Ook moet je naar karaktereigenschappen kijken. Je moet altijd winnaars in je ploeg hebben."

Op de ochtend van het persmoment kwam naar buiten dat Klaas-Jan Huntelaar contact zou hebben gelegd met Daley Blind voor een eventuele terugkeer naar Amsterdam. Heitinga wil er niet op ingaan. "Dat is voor nu niet aan de orde. We moeten naar de groep kijken. Ik weet niet of Huntelaar contact met hem heeft opgenomen. Bij mij was het niet bekend. Ik ga daar geen uitspraken over doen."

Ajax reist komende zondag af naar het hoge Noorden, om het op te nemen tegen het reeds gedegradeerde FC Groningen. De wedstrijd begint om 14.30 uur in de Euroborg.