Exclusive

Ajax-talent schittert op Afrika Cup O17: Wie is Zakaria Ouazane?

Ajax-talent schittert op Afrika Cup O17: Wie is Zakaria Ouazane?

11-05-2023 15:44

Zakaria Ouazane maakt de ene na de andere goal op de Afrika Cup O17 namens Marokko O17. Wie is deze talentvolle vleugelaanvaller, die normaliter actief is in de jeugdopleiding van Ajax? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Ouazane is een rechtsbenige aanvaller die op 24 september 2006 werd geboren. Hij speelt op sportcomplex De Toekomst sinds de zomer van 2016, toen hij op negenjarige leeftijd werd weggeplukt van amateurvereniging Zeeburgia. In de afgelopen jaren doorliep de rechtspoot, die bij voorkeur als linksbuiten speelt, de jeugdopleiding van Ajax.

Door zijn dubbele nationaliteit kan Ouazane ook voor zijn vaderland Marokko uitkomen. Dat doet hij momenteel bij de Afrika Cup O17 die in Algerije gehouden wordt. In de groepsfase had Ouazane twee duels nodig om zich in de basis te knokken, maar vanaf groepswedstrijd nummer drie kwam hij in de ploeg.

Na een 2-0 overwinning op de leeftijdsgenoten van Zuid-Afrika en een 0-1 zege op Nigeria was het voor de buitenspeler raak tegen Zambia. Voor het eerst in het toernooi mocht Ouazane in de basis beginnen en hij maakte de openingstreffer. Toch ging het duel met 2-1 verloren. Ondanks de nederlaag plaatste Marokko zich voor de kwartfinale van het toernooi, waarin Algerije woensdag de tegenstander was.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #TotalEnergiesAFCONU17 2023 🏆 (@caf_online)

Aan de hand van de ontketende Oazane - die wederom in de basis begon - werd het gastland volledig opgerold. De aanvaller etaleerde zijn kwaliteiten door zowel de 1-0 als de 2-0 voor zijn rekening te hebben. Uiteindelijk hielde de Leeuwen van de Atlas het bij 3-0 voor gezien. Zondag speelt Marokko de halve finale. Volgend jaar stroomt Ouazane door naar de Ajax O18.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!