Nieuws

Kramer hekelt kritische uitspraken van Heitinga over Brobbey: 'Wat lul je nou?'

Kramer hekelt kritische uitspraken van Heitinga over Brobbey: 'Wat lul je nou?'

09-05-2023 20:44 Laatste update: 20:45

Michiel Kramer begrijpt niks van de kritiek die Ajax-trainer John Heitinga uitte op Brian Brobbey. De spits van RKC Waalwijk vindt dat de Amsterdamse spits veel meer vertrouwen moet krijgen bij zijn club.

De inmiddels 34-jarige Kramer heeft in zijn loopbaan ook vaak te maken gehad met kritiek. "Ik kan me nog een column van Pierre van Hooijdonk in VI over mij herinneren, nadat ik in mijn eerste halve seizoen bij Feyenoord negen doelpunten had gemaakt", vertelt de aanvoerder van RKC Waalwijk. "Ik hing, vond hij, 'te veel de Romário uit'. En als ik níét scoorde had je, volgens hem, 'niets aan mij'. Dat mag Pierre vinden, zoals iedereen alles van me mag vinden. Heb ik nul moeite mee."

"Maar de waarheid is, denk ik, dat een spits er staat om doelpunten te maken", vervolgt Kramer. "Dat zou het criterium moeten zijn, niet of je daarnaast een ballerina bent. De waarde van de goaltjesdief wordt in Nederland onderschat, vind ik. Het is een kwaliteit, hoor, instinctief altijd op de goede plaats staan. Dat heb je of heb je niet. Sydney van Hooijdonk heeft dat ook. Als ik Feyenoord of PSV was, zou ik het wel weten: ik zou Sydney onmiddellijk halen. Bij dat soort clubs, met een veel betere aanvoer vanaf de flanken, maakt hij er makkelijk meer dan twintig.,

"En wat denk je van Brian Brobbey?", vraagt Kramer zich af. De ervaren aanvaller vindt dat de Ajacied veel meer vertrouwen hoort te krijgen. "Ik heb me zo gestoord aan de kritiek van John Heitinga op zijn fysieke gesteldheid. 'Wat lul je nou?', denk ik dan. Als je Brobbey gewoon in de basis laat staan, wordt hij vanzelf fit en krijgt hij automatisch inhoud. Alleen: dat gebeurt niet. En dat zie je terug aan Brobbey, die zichtbaar het vertrouwen mist. Als hij dat vertrouwen wél had gehad, dan had hij namens Ajax de bekerfinale tegen PSV beslist. Ben ik van overtuigd. We moeten in Nederland veel zuiniger zijn op onze spitsen. Niet kijken naar wat ze níét kunnen, maar naar waar ze goed in zijn. Er is genoeg kwaliteit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!