'Ajax komt in zoektocht naar opvolger voor Ouaali uit bij RSC Anderlecht'

Ajax zou interesse hebben in Kindermans
8 mei om 12:38
Laatste update: 8 mei om 13:26

Jean Kindermans is volgens Het Nieuwsblad in beeld om een rol te gaan spelen binnen de jeugdopleiding van Ajax. RSC Anderlecht - zijn huidige werkgever - zou niet onwelwillend tegenover een vertrek staan, door het hoge salaris dat hij opstrijkt.

Op dit moment bekleedt Kindermans de functie van jeugddirecteur bij de gevallen Belgische topclub. Anderlecht eindigde afgelopen seizoen als elfde en ontbreekt daardoor volgend jaar in Europa. De club wil van de bestuurder af omdat hij te duur zou zijn, terwijl Ajax na het vertrek van Saïd Ouaali op zoek is naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding. Het is nog niet duidelijk of de 58-jarige Belg in beeld is voor die specifieke functie.

Kindermans wordt als serieuze kandidaat beschouwd door de Amsterdammers. 'Zijn kennis en expertise' worden door Het Nieuwsblad omschreven als potentiële meerwaarde voor Ajax. Anderlecht zegde in november 2022 het contract van Kindermans op, in de hoop de opleider te kunnen strikken voor een langer verblijf tegen mindere voorwaarden. De opzegtermijn loopt tot medio 2024.

Eerder op de maandag bracht Het Laatste Nieuws naar buiten dat ook de Nederlandse assistent-trainer van Anderlecht, Robin Veldman, in beeld is bij Ajax.