Nieuws

Rensch kan zich vinden in kritische woorden Van Basten: 'Er moeten dingen beter'

Rensch kan zich vinden in kritische woorden Van Basten: 'Er moeten dingen beter'

06-05-2023 07:21
1

Devyne Rensch baalt van alle kritiek aan het adres van Ajax. De rechtsback zag de Amsterdammers de laatste weken uit zicht raken voor de titel en begrijpt dat de media alles behalve lovend zijn over zijn ploeg.

Rensch liep enkele weken geleden een liesblessure op. De back zag Ajax tijdens zijn blessure in enkele weken tijd verliezen van Feyenoord en tweemaal van PSV. De kritiek die Ajax te verduren kreeg was niet mals en Rensch kon zich er ook wel in vinden. "Alleen is het helaas zo dat de kritiek drie keer zo hard is als Ajax de titel uit zicht verliest en helemaal geen prijzen pakt", vertelt de rechtsachter tegenover De Telegraaf. "Natuurlijk kunnen en moeten er dingen beter. Daar doe ik alles aan. Ik heb fouten gemaakt en daar baal ik zelf het meest van. Maar het is zeker niet zo dat ik een waardeloos seizoen speel."

De rechtsachter van Ajax geeft aan dat de negatieve commentaren hem zeker raken. "Ik moet ermee dealen. Je weet nu eenmaal dat iedereen altijd een mening heeft over een speler van Ajax." Marco van Basten was kritisch over de rol van Rensch bij het doelpunt van PSV in de bekerfinale. "Hij heeft zeker gelijk. Ik keek goed wat Hazard ging doen en maakte fysiek contact. Maar ik verwachtte niet dat Xavi Simons de bal door de benen van Edson Alvarez zou spelen. Ik gleed uit, was uit balans, waardoor Hazard kon scoren."

De komende weken staat de focus vol op het behalen van de tweede plaats. "Als spelers hebben we vertrouwen in elkaar en we weten waar we het voor doen. We hebben het niet meer zelf in de hand, maar de enige kans om tweede te worden, is alle vier de wedstrijden te winnen. We geloven erin dat dit kan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!