Nieuws

Feyenoord hofleverancier voor Elftal van de Maand, primeur voor Luuk de Jong

Feyenoord hofleverancier voor Elftal van de Maand, primeur voor Luuk de Jong

05-05-2023 18:30

De Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA Sports heeft het Elftal van de Maand, de Speler van de Maand én het Talent van de Maand bekendgemaakt. Luuk de Jong is de beste in april, waar Santiago Gimenez de grootste belofte blijkt in de maand april. Koploper Feyenoord is hofleverancier van het fictieve elftal, dat uit liefst acht ploegen bestaat.

De Jong doormaakt afgezien van de maand april een moeizaam seizoen. In maart stond de PSV-aanvalsleider op nog 'maar' zes goals, in april verdubbelde hij dat aantal. De goalgetter bleek uiterst doelgericht. Hij ondernam slechts negen doelpogingen, waarvan er zeven op doel gingen. Het is voor het eerst in zijn loopbaan dat De Jong tot Speler van de Maand van de Eredivisie wordt gekroond.

Gimenez ging er met de eretitel Talent van de Maand vandoor. De Feyenoord-spits stevent in rap tempo met de Rotterdammers af op de landstitel en was met vier doelpunten en één assist de beste speler van 21 jaar of jonger. Bij een misstap van PSV tegen Sparta en een overwinning van Feyenoord bij Excelsior kunnen de Rotterdammers zondag al kampioen worden.

Het Eredivisie Elftal van de Maand april:

Stijn van Gassel (Excelsior Rotterdam); Jorge Sánchez (Ajax), Damon Mirani (FC Volendam), Michael Pinto (Sparta Rotterdam), Guus Til (PSV); Orkun Kökcü (Feyenoord), Tijjani Reijnders (AZ); Santiago Giménez (Feyenoord), Michiel Kramer (RKC Waalwijk), Luuk de Jong (PSV) en Igor Paixão (Feyenoord).