Transfernieuws

'Manchester United heeft na half jaar Weghorst genoeg gezien'

'Manchester United heeft na half jaar Weghorst genoeg gezien'

05-05-2023 11:45
1

Manchester United gaat deze zomer niet proberen Wout Weghorst definitief in te lijven, weet de regionale krant The Manchester Evening News. De aanvaller heeft de beleidsbepalers sinds zijn winterse komst niet weten te overtuigen. De komst van Harry Kane naar Old Trafford wordt als prioriteit gezien.

In de winter werd de verhuur van de eigenlijke Burnley-aanvaller aan Besiktas voortijdig afgebroken. Manchester United telde zo'n 2,8 miljoen euro neer om Erik ten Hag meer opties in de spits te geven. Sinds zijn komst naar The Mancunians mocht Weghorst in 26 duels opdraven. De cijfers die hij kan overleggen zijn allesbehalve indrukwekkend: slechts twee goals wist hij in al die wedstrijden te maken.

In de onderhandelingen met Burnley heeft Manchester United geen optie tot koop bedongen, waardoor het om de onderhandelingstafel moet met de ploeg die komend seizoen naar de Premier League promoveert. Bij The Clarets ligt Weghorst tot medio 2025 vast. The Telegraph meldde donderdag al dat de Oranje-international in de belangstelling staat van meerdere Premier League-clubs.

Kane droomkandidaat, maar meerdere opties

The Manchester Evening News stelt dat Tottenham Hotspur-aanvalsleider Kane dé droomkandidaat is van Erik ten Hag. Mocht de komst van de 29-jarige Engelsman onverhoopt toch niet mogelijk blijken, dan komt Victor Osimhen van Serie A-kampioen SSC Napoli in beeld. Eintracht Frankfurt-aanvaller Randal Kolo Muani, Atalanta Bergamo-spits Rasmus Rasmus Højlund en Benfica-afmaker Gonçalo Ramos zijn alternatieven.