Transfernieuws

'Wegen Bayern en Mané gaan scheiden: interesse uit Premier League en Serie A'

'Wegen Bayern en Mané gaan scheiden: interesse uit Premier League en Serie A'

04-05-2023 12:20

De wegen van Sadio Mané en Bayern München gaan scheiden met ingang van komende zomer, meldt BILD. Aanstaand Serie A-kampioen SSC Napoli is een mogelijke bestemming voor de buitenspeler.

In de afgelopen zomerse transferperiode vertrok de Senegalees van Liverpool naar Der Rekordmeister voor zo'n 35 miljoen euro. Blessures speelden hem aan het begin van het seizoen parten, maar ook daarna wist Mané weinig indruk te maken. Na het uitduel met Manchester City (3-0 nederlaag) kwam de aanvaller negatief in het nieuws.

In de kleedkamer zou het tot een confrontatie zijn gekomen met ploeggenoot Leroy Sané. Mané deelde een klap uit aan het adres van de Duitser. Vervolgens werd de aanvaller geschorst, kreeg hij een recordboete opgelegd van 350.000 euro, maar werd hij toch weer in genade aangenomen door Thomas Tuchel.

Victor Osimhen staat naar verluidt in de nadrukkelijke belangstelling van de Duitse topclub en dat biedt mogelijkheden voor Bayern. Volgens BILD is het namelijk niet uitgesloten dat Mané als ruilmiddel fungeert om de transfersom voor de Nigeriaanse spits te drukken. In een eerder stadium liet Bayern al weten een topspits aan de selectie te willen toevoegen.

Daarnaast zou ook Newcastle United geïnteresseerd zijn in de 31-jarige Afrikaan. Tot dusver droeg Mané 22 keer het Bayern-shirt. Daarin was hij goed voor zeven doelpunten en vier assissts. Voor zijn periode bij Liverpool speelde Mané voor Southampton, FC Basel en het Franse FC Metz. Zijn contract loopt door tot en met 2025.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!