Nieuws

Waar wordt de topper Ajax - AZ uitgezonden en hoe laat begint de wedstrijd?

Waar wordt de topper Ajax - AZ uitgezonden en hoe laat begint de wedstrijd?

03-05-2023 08:05

Ajax en AZ strijden komend weekend in een rechtstreeks duel tegen elkaar om de derde plaats in de Eredivisie. Waar kun je de topper tussen de twee Noord-Hollandse ploegen bekijken en hoe laat begint het? VoetbalNieuws dient als je agenda.

Ajax staat momenteel op de derde plaats, met twee punten meer dan nummer vier AZ. Een notering die men in Amsterdam niet gewend is, en dus hangt er veel van de wedstrijd met de Alkmaarders af. Bij een zege klimt Ajax mogelijk naar een gedeelde tweede plaats met PSV, dat op dezelfde avond in actie komt tegen Sparta Rotterdam. Bij een nederlaag staat Ajax zelfs plots op de vierde plaats.

De ploeg van John Heitinga is met een achterstand van elf punten op koploper Feyenoord dan wel afgehaakt in de titelstrijd, maar is er nog genoeg om voor te spelen. Ze willen koste wat kost de tweede plek in de Eredivisie behalen, om zich via de voorrondes te kwalificeren voor de Champions League. Een derde plaats betekent Europa League-voetbal, een eventuele vierde zelfs Conference League.

AZ wil eveneens uiteraard het hoogst haalbare en kan zich, mits PSV in de resterende vier wedstrijden nog punten laat liggen, ook nog kwalificeren voor de Champions League. De ploeg van Pascal Jansen neemt het in de komende maand tegen zowel Ajax als PSV op. Tussendoor wacht nog een tweeluik met West Ham United in de halve finales van de Conference League.

Waar wordt Ajax - AZ uitgezonden?

Ajax – AZ volg je zaterdagavond 6 mei vanaf 21.00 uur live op ESPN 2, waardoor alleen abonnees de volledige wedstrijd kunnen zien. Mocht dat voor jou niet het geval zijn, dan kun je om dat tijdstip terecht op de website van VoetbalNieuws voor het Langs de Lijn-liveblog met alle updates rondom deze topper. Vanaf 22.30 uur zijn de samenvattingen van de Eredivisie te zien bij NOS Studio Sport.