Opinie

Alfred Schreuder over wens om terug te keren: 'Is de vijfde club van Nederland'

Alfred Schreuder over wens om terug te keren: 'Is de vijfde club van Nederland'

02-05-2023 10:29

Alfred Schreuder hoopt in de toekomst nog eens de trainer van NAC Breda te worden. De oud-speler van de Brabantse club steekt zijn liefde voor de Parel van het Zuiden in een interview met BN/De Stem niet onder stoelen of banken.

De oud-trainer van onder meer FC Twente, TSG Hoffenheim, Club Brugge en Ajax zit na zijn ontslag bij de Amsterdammers werkloos thuis, maar volgt NAC - waar hij tussen 1997 en 2003 voor speelde - nog altijd op de voet. "Ieder weekend kijk ik naar de uitslag van NAC. Dat gevoel zit heel diep", zegt hij tegen het dagblad. "Ik was speler, maar ook supporter. NAC is een speciale club."

Arne Slot, in het seizoen 2002/03 samen met Schreuder één van de middenvelders zei drie jaar geleden al eens ooit als terug te willen keren bij NAC. "Dat heb ik ook", vervolgt de Barnevelder. "De wens om trainer van NAC te worden, is er nog steeds. Al is het maar om wat terug te doen voor de club."

Wat de huidige nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie zo speciaal maakt? "Het is niet uit te leggen wat NAC betekent als je er niet zelf bent geweest. Ik ben ook nog eens vijf jaar aanvoerder geweest, wat voor extra binding zorgt. Mijn zoon wilde het niet geloven, maar NAC is de vijfde club van Nederland. Groter dan AZ, Vitesse en Utrecht."