Reactie

Sangaré hoeft niet per se weg bij PSV: 'Pas na mijn vakantie kan er iets gebeuren'

Sangaré hoeft niet per se weg bij PSV: 'Pas na mijn vakantie kan er iets gebeuren'

29-04-2023 08:25

Volgens Ibrahim Sangaré is er nog niets zeker over zijn toekomst bij PSV. De 25-jarige sterkhouder, die even zijn basisplaats op het middenveld kwijt was, wil niet teveel kwijt over een eventuele transfer. Hij richt liever zijn pijlen op de wedstrijd van aanstaande zondag: de finale van de KNVB beker tegen Ajax.

"De trainer heeft met mij over de redenen van de reserveplek gesproken en dan moet je dat accepteren", aldus Sangaré in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Je mag je nooit op je ploeggenoten afreageren en moet dan zelf nog harder werken en laten zien dat je dolgraag wilt spelen."

Dat is hem ondertussen weer gelukt. Afgelopen zondag speelde hij een uitstekende wedstrijd tegen Ajax, die met 3-0 werd gewonnen. "Het resultaat van die wedstrijd moeten we op geen enkele manier weer meenemen", zo vervolgt hij. "We moeten wel net zo hongerig en gretig zijn om deze nieuwe editie naar ons toe te trekken. Vastberaden, dat is het goede woord. Die sfeer heb ik de hele week nog geproefd."

Er is volgens Sangaré, die in de afgelopen maanden belanstelling genoot vanuit de Premier League, nog niets zeker over zijn eventuele toekomst bij PSV. "Ik ben nu alleen maar bezig met de bekerfinale, daarna het einde van de Eredivisie en dan is er even vakantie. Mijn zaakwaarnemer informeert me zodra er iets concreet wordt. Vorig jaar hadden meerdere ploegen al belangstelling, maar vond ik het allemaal te laat om nog een stap te maken. Ik wil graag een complete voorbereiding draaien bij een team waar ik voetbal. Pas na mijn vakantie kan er misschien iets gebeuren, maar ik ben hier ook gelukkig."

Zo heeft hij een clausule van 37 miljoen euro in zijn contract. "Het geeft denk ik duidelijkheid voor iedereen, maar ik ben bezig met voetbal."

De Ivoriaan gaat net als vorig jaar vol voor de bekerwinst. "Wat dacht je, maar laten we nu niet denken dat we wel even van Ajax winnen. Integendeel, zij gaan ongetwijfeld dingen veranderen en in voetbal gaat het er altijd om hoe je met mutaties omgaat. Wij hebben nu de ervaring wat het is om zo’n prijs te winnen en ik kan je vertellen, dat was vorig jaar helemaal geweldig. Dat moet ons helpen om nog gemotiveerder te zijn dan we toch al zijn."