Nieuws

Van Hooijdonk wilde in de winter weg bij Heerenveen: 'Het was eigenlijk al rond'

Van Hooijdonk wilde in de winter weg bij Heerenveen: 'Het was eigenlijk al rond'

28-04-2023 18:06 Laatste update: 18:11

Sydney van Hooijdonk is op dreef bij sc Heerenveen en dat blijft niet onopgemerkt. De spits van de Friezen werd onlangs in verband gebracht met Nottingham Forrest, waar vader Pierre van Hooijdonk in het verleden een behoorlijke indruk heeft gemaakt. 

Van Hooijdonk is in de tweede seizoenshelft erg op dreef en is gedeeld topscorer van de Eredivisie. De 23-jarige spits keert in principe na dit seizoen terug bij Bologna, al is het nog geen uitgemaakte zaak dat hij daar komend seizoen actief zal zijn. Onder meer Nottingham Forrest zou interesse hebben. "Je hoort weleens wat, maar dat is op dit moment niet concreet. Ik weet ook niet of de stap naar de Premier League voor mij op dit moment de juiste zou zijn. Duitsland of Italië op het hoogste niveau, dat zie ik op dit moment meer voor me", reageert Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International.

Dat de topscorerstitel van de Eredivisie nu serieus haalbaar is, was een aantal maanden geleden totaal niet realistisch. Van Hooijdonk zat destijds vaak op de bank, omdat Amin Sarr de voorkeur kreeg. Een vroegtijdig vertrek uit Heerenveen leek een serieuze optie. "Heel serieus. Sterker nog: het was eigenlijk al rond. Dat was in de laatste week van januari. Het ging om een club uit de Serie A, waar Bologna me aan zou verhuren. Ik had het gevoel dat ik bij Heerenveen in een concurrentiestrijd terecht was gekomen die ik simpelweg niet kon winnen, door de rol die Amin voor de club vertegenwoordigde."

"Tegen mijn vrienden en familie had ik eind januari al verteld dat ik bij Heerenveen zou vertrekken en waar ik naartoe zou gaan. Uiteindelijk ben ik heel blij dat het gegaan zoals het gegaan is", aldus Van Hooijdonk. In de DoneDeal-podcast van VoetbalPrimeur wordt de toekomst van de 23-jarige aanvaller besproken. Niet Nottingham Forrest, maar Feyenoord wordt in de podcast genoemd als ideale vervolgstap voor Van Hooijdonk.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #DoneDeal de podcast (@donedealpodcast)