Exclusive

Van Hooijdonk topscorer, welke vader en zoon speelden ook in de Eredivisie?

Van Hooijdonk topscorer, welke vader en zoon speelden ook in de Eredivisie?

23-04-2023 08:30 Laatste update: 28-04-2023 18:20

Zaterdagavond kwam Sydney van Hooijdonk tweemaal tot scoren. Door zijn doelpunten is hij momenteel topscorer van de Eredivisie en zou het voor het eerst in de geschiedenis kunnen gebeuren dat zowel een vader als zoon deze titel binnen sleept. Naast van Hooijdonk zijn er nog meer vader en zoon connecties in de Eredivisie en Voetbalnieuws zocht voor je uit wie allemaal.

Sydney en Pierre van Hooijdonk
Sydney is bezig aan een topseizoen in de Eredivisie, maar zal nog wel een aantal jaar zijn best moeten doen om in de voetsporen van zijn vader te treden. Pierre stond te boek als een vrijetrappenspecialist en won met Feyenoord de UEFA Cup in 2002. De boomlange spits kwam tot 46 interlands en is momenteel RvC-lid bij NAC Breda. Sydney wordt momenteel door SC Heerenveen gehuurd van Bologna en lijkt komende zomer terug te keren naar Italië.

Steven en Frank Berghuis
Steven Berghuis kwam al meer dan 300 keer in actie in de Eredivisie voor onder andere Feyenoord, AZ en nu als speler van Ajax. De middenvelder speelde het overschot van zijn carrière als rechtsbuiten en kwam sporadisch uit op de linkbuiten-positie, de plek waar zijn vader Frank jaren speelde. In totaal kwam Berghuis sr. tot 170 Eredivisiewedstrijden voor onder andere FC Volendam, VVV-Venlo en PSV. Overigens speelde Frank Berghuis één interland voor het Nederlands elftal.

Remko en Eddie Pasveer
Remko Pasveer speelt al jaar en dag in de Eredivisie en kwam nog nooit uit voor een niet Nederlandse club. De doelman kwam onder andere uit voor Heracles Almelo, Vitesse en PSV, maar beleefde een tweede jeugd onder de lat bij Ajax. De keeper deed dat de afgelopen jaren zo succesvol dat hij meermaals werd opgeroepen, ondanks zijn leeftijd, voor het Nederlands elftal. Vader Eddie speelde geen interland, maar wel 39 maal in de Eredivisie voor FC Twente en De Graafschap.

Xavi en Regillio Simons
Xavi Simons is bezig aan zijn eerste seizoen in de Eredivisie en lijkt nu het niveau al te zijn ontstegen. De spelmaker van PSV maakt wekelijk furore en debuteerde dit seizoen ook al in het Nederlands elftal. Vader Regillio kwam eind vorige eeuw ook jaren uit in de Eredivisie voor onder andere Fortuna Sittard, NAC Breda en Willem II. In totaal kwam Regillio, die doorgaans in de aanval speelde, tot 179 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland.

Maxim en Ruud Gullit
Maxim Gullit maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de Eredivisie. Door een knieblessure staat de speler van SC Cambuur momenteel al enige tijd aan de kant. Zijn vader Ruud heeft eigenlijk geen introductie nodig. De Gouden Bal-winnaar en voormalig Europees Kampioen staat bekend als één van de beste Nederlandse voetballers aller tijde en kwam uit voor PSV en Feyenoord. In totaal speelde Ruud 208 Eredivisiewedstrijden.

Ruben en Patrick Kluivert
Ruben Kluivert is centrale verdediger van FC Utrecht. De geboren Amsterdammer kwam pas elf maal in actie voor de Domstedelingen en heeft nog een lange weg te gaan als hij in de voetsporen van zijn vader wil treden. Patrick Kluivert maakte overal in Europa furore en maakte zelfs meer doelpunten voor FC Barcelona (122) dan dat hij wedstrijden in de Eredivisie speelde (86). Justin Kluivert is overigens de broer van Ruben Kluivert.

Sem en Maurice Steijn
Sem Steijn beleeft dit seizoen zijn doorbraak in de Eredivisie. De middenvelder van FC Twente kwam al 23 maal in actie dit seizoen en speelde in het verleden al twee wedstrijden voor VVV-Venlo op het hoogste niveau in Nederland. Vader Maurice is momenteel trainer van Sparta Rotterdam en kwam begin deze eeuw tien keer uit in de Eredivisie namens NAC Breda.

Overige vermedlingen:
Kenzo en Kenneth Goudmijn
Tijjani en Martin Reijnders
Mexx en Martijn Meerdink
Robert en Jan Mühren
Jeroen en Henk Veldmate

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!