Transfernieuws

FC Utrecht heeft beet en presenteert Marokkaans international van NEC

FC Utrecht heeft beet en presenteert Marokkaans international van NEC

26-04-2023 11:05

FC Utrecht heeft eerste zomerse versterking van het seizoen binnen: de transfervrije komst van Souffian El Karouani is afgerond, meldt de club via de officiële kanalen. De 22-jarige Marokkaans international van NEC heeft een contract voor drie seizoenen getekend in de Domstad.

Na ruim honderd duels in het betaalde voetbal, stapt de linksback over van NEC naar FC Utrecht. In 2019 vierde El Karouani zijn debuut in het betaalde voetbal, terwijl hij in het najaar van 2021 zijn debuut maakte voor de nationale ploeg van Marokko. "Souffian is een linksback die sterk is aan de bal, technisch vaardig is en ervan houdt om de hele flank te bestrijken", heet Jordy Zuidam de verdediger welkom via de clubsite.

Volgens de technisch directeur van FC Utrecht waren zowel de defensieve als de offensieve kwaliteiten van de wingback belangrijk. "Souffian is fel en agressief in de duels. Hij is een speler met een ontzettende drive, een echte winnaar. Hoewel hij nog jong is, heeft hij al veel ervaring opgedaan en wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Bij ons kan hij zijn ontwikkeling verder doorzetten."